Kokke Stopmadspild ComwelHotels I

Af Birgit Waltenburg, 22. juli 2021

Danmarks mest bæredygtige hotelkæde intensiverer kampen mod madspild

Comwell, som er for tredje år i træk er kåret som Danmarks mest bæredygtige hotelkæde af Sustainable Brand Index, indgår nu i et strategisk samarbejde med forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad. Hotelkæden har allerede i over 6 år haft fokus på madspild.

Allerede siden 2015 har Comwell været en aktiv spiller i kampen mod madspild og arbejdet aktivt med realiseringen af FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling UN Sustainable Development Goal 12 - ansvarligt forbrug og produktion, vel at mærke samme år FN vedtog FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling.

Comwell har siden 2018 været i dialog med Danmarks mest toneangivende organisation mod madspild, forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad. Og nu er de indgået et strategisk samarbejde med fokus på intensiveret kamp mod madspild.

Stifter og bestyrelsesformand af Stop Spild Af Mad, Selina Juul, glæder sig over samarbejdet:
“Comwell siger hvad de gør, og gør hvad de siger. Derfor har vi efter flere års overvejelser indgået et strategisk samarbejde med hotelkæden.”

Hun fortsætter: “Der er mange fælles projekter ude i horisonten, ikke mindst at inspirere gæsterne til at undgå madspild i deres egne private hjem.”

Blandt Comwells mange indsatser bør nævnes, at Comwell har fået reduceret madspild med 50% på varme retter til morgenmaden på grund af portionsanretning. Derudover er Comwell certificeret med Green Key, og alle Comwells hoteller har Det Økologiske Spisemærke i bronze. Derudover er alle Comwells hoteller er tilsluttet DAKA Refood ordningen og REFOOD label, som Stop Spild Af Mad er medstifter af. 

”I Comwell har vi arbejdet målrettet med madspild og ressourceudnyttelse siden 2015. Gennem Comwell College uddanner vi alle medarbejdere i bæredygtighed samt Food Cordinatorer, der er med til at finde nye veje i arbejdet med at mindske vores madspild,” siger HR og Sustainability direktør i Comwell, Mai-Britt Jensen.

Hun tilføjer:

“Vi er et ressourcetungt erhverv, og derfor har vi som virksomhed et ansvar for at mindske det fodaftryk, vi sætter, samtidig med at vi ikke går på kompromis med den gode serviceoplevelse til vores gæster. Vi tror på, det er muligt at gøre en forskel både for miljøet og gæsterne på samme tid. Stop Spild Af Mad har gjort et stort benarbejde ved at sætte fokus på madspild i den danske husholdning og i detailhandlen i snart 13 år. Derfor er vi glade for, at vi sammen har indgået et strategisk samarbejde, så vi i fællesskab kan finde nye muligheder i kampen mod madspild i oplevelsesindustrien.” 

Eventbranchen

EB2 21 forside NET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Hotel Koldingfjord
  • GoodiePack
  • More Than Event
  • Relevante møder
  • Forlæng dit event

Læs alt lige her

Nyhedsbrev

Få alle de nyeste trends og følg med i udviklingen inden for eventbranchen.

Tilmeld dig allerede i dag her

Nyt Magasin

Vil du læse spændende historier fra eventbranchen, så glæd dig til at læse vores nye digitale magasin, Eventbranchen.

Det eneste, du skal gøre for at modtage magasinet, er at tilmelde dig vores nyhedsmail.

Det gør du lige her

Alt om Livelyd

Har du brug for mere viden om lydteknik på events og koncerter?

Så er Alt om Livelyd til dig!

Bestil bogen her

Succes med video

Vil du vide mere om at optage video med et digitalkamera?

Så finder du en masse gode tips & tricks i bogen 'Succes med video'.

Bestil bogen her