jakob dalbjorn konference unsplash

Af Birgit Waltenburg, 10. september 2021

Mødebranchen har dobbelt så travlt som før corona

Der er dobbelt så mange bookinger hos Danske Konferencecentre i 2. halvår 2021, som før coronaen brød ud. Branchesammenslutningen, har ikke oplevet noget lignende siden før finanskrisen.

Virksomheder og organisationer i hobetal griber muligheden for igen at lade både medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere mødes fysisk. Mange danske møde- og konferencecentre er tæt på at melde “alt udsolgt” for resten af året, fortæller direktør i sammenslutningen Danske Konferencecentre, Marlene H. Sylvester-Hvid.

Fra 0-100 på ingen tid

“Vi er fra den ene dag til den anden gået fra bakgear til fuld acceleration. Det er ret tydeligt, at der er et opsparet behov blandt mange virksomheder for at kunne mødes fysisk med de fordele, det indebærer,” siger hun. Marlene H. Sylvester-Hvid ser tydelige tegn på, at mange har savnet det sociale samvær under det seneste halvandet års nedlukninger og corona-restriktioner. Flere end 75 pct. af bookingerne er nemlig inklusive overnatning. Og det er en større andel end normalt.

“Det siger noget om, at det er vigtigt for virksomhederne, at mødedeltagerne også får mulighed for at være sammen om andet end det faglige indhold. Vi trænger til at se hinanden i virkeligheden i stedet for kun på skærmen,” mener Marlene H. Sylvester-Hvid.

Hektisk aktivitet med udfordringer

Hun hilser naturligvis de mange bookinger og den hektiske aktivitet velkommen, men fortæller også, at den rummer en udfordring for mange møde- og konferencecentre: “Den ekstreme travlhed kommer i en periode, hvor mange hoteller og konferencecentre mangler medarbejdere, efter at mange forlod branchen under corona-nedlukningerne. Derfor kører mange af vores partnere med reduceret bemanding, samtidig med at bookingerne strømmer ind. 

Marlene H. Sylvester-Hvid vurderer, at mange hoteller og konferencecentre bliver nødt til at kigge uden for landets grænser for at kunne understøtte den eksplosive aktivitet i branchen.

“Det svarer til dengang, vi manglede håndværkere og læger og var nødt til at hente arbejdskraft i udlandet. Sådan er det også hos mange af vores partnere nu. Der mangler især kokke og tjenere. Mange har søgt til andre brancher, mens deres arbejdsplads var lukket ned, og de er svære at lokke tilbage,” fortæller hun.

“Det er tydeligt, at danskerne vil mødes og mærke hinanden igen. Og det kan ikke vente. Det skal hellere ske i dag end i morgen,” konstaterer Marlene H. Sylvester-Hvid.

Eventbranchen

EB2 21 forside NET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Hotel Koldingfjord
  • GoodiePack
  • More Than Event
  • Relevante møder
  • Forlæng dit event

Læs alt lige her

Nyhedsbrev

Få alle de nyeste trends og følg med i udviklingen inden for eventbranchen.

Tilmeld dig allerede i dag her

Nyt Magasin

Vil du læse spændende historier fra eventbranchen, så glæd dig til at læse vores nye digitale magasin, Eventbranchen.

Det eneste, du skal gøre for at modtage magasinet, er at tilmelde dig vores nyhedsmail.

Det gør du lige her

Alt om Livelyd

Har du brug for mere viden om lydteknik på events og koncerter?

Så er Alt om Livelyd til dig!

Bestil bogen her

Succes med video

Vil du vide mere om at optage video med et digitalkamera?

Så finder du en masse gode tips & tricks i bogen 'Succes med video'.

Bestil bogen her