Moltkes Palae

Motlkes Palæ. Foto: Humanic

Af Birgit Waltenburg, 2. februar 2021

Moltkes Palæ har fået ny forpagter, som vil åbne bygningen for flere private arrangementer

Moltkes Palæ, som ligger på hjørnet af Bredgade og Dronningens Tværgade har fået en ny forpagter, Humanic, som vil gøre det muligt lettere og lidt billigere at afholde private arrangementer på stedet. Planen er også at huse københavnerevents som Dining Week, ligesom skoleklasser skal kunne besøge det historiske stykke arkitektur.

"Tidligere har palæet især huset konferencer og gallamiddage, men nu breder vi konceptet ud, så det bliver mere tilgængeligt for københavnerne. Der findes få historiske selskabshuse, og når det endda ligger så centralt, er det endnu mere oplagt at få flere indenfor," siger direktør for Humanic Allan Hansen.

Skal være mere åbent for københavnerne

Det er Håndværkerforeningen København, der ejer palæet, og her er de bevidst gået efter en forpagter, der ville gøre det mere oplagt for københavnere at bruge bygningen.

"Vi har længe haft et ønske om, at palæets unikke rammer skal komme endnu flere til gode. Vi har valgt et nyt forpagterteam, hvis ambitioner for, hvordan palæet skal udvikle sig, matcher vores," siger administrerende direktør Christoffer Susé i en pressemeddelelse.

Mere moderne

Det er ikke første gang, Humanic rykker ind i historisk københavnerarkitektur. I 2015 overtog de Langelinie Pavillonen, som de har opgraderet og moderniseret. Ejerkredsen i Humanic består af Cofoco-stifteren Torben Klitbo, Noomi Lind Rønne, Theis Rosenkvist, Allan Hansen og Lasse Skytte.

Sidstnævnte bliver ansvarlig for gastronomien, som vil favne bredt fra "fransk nouvelle cuisine" til det moderne nordiske dogmekøkken til en pris, der ligger 20-30 procent lavere end tidligere, fortæller Allan Hansen.

 

Holdet bag Humanic

Folkene bag Humanic arbejder med at gøre Moltkes Palæ mere tilgængeligt for flere. 
Foto: Ricky John Molloy.

 

"Vi har givet stedet et mere moderne udtryk, men med respekt for palæets historie. Det gælder både i indretningen og i gastronomien, hvor vi kombinerer det moderne med det traditionelle."

Det er nok de færreste, der inviterer til stort bryllup eller barnedåb lige foreløbig, men fra april bliver der i første omgang mulighed for at få en koncertoplevelse, hvis ellers restriktionerne har sluppet deres tag i kulturlivet. I første omgang bliver det klassisk musik, man kan høre.

"I princippet kan det være mange forskellige slags musik, men til en start har vi indgået en aftale med Candlelight Concerts, som har booket 20 koncerter fra april. Med tiden er det meget muligt, at vi udvider med elektronisk eller noget stille og roligt akustisk," siger Allan Hansen.

 

Kilde: Berlingske.dk

Eventbranchen

EB 1a 21

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Visuelle oplevelser
  • Hybridmøder
  • Streaming
  • Eventteknologi
  • Nyt eventformat
  • Forlæng dit event

Læs alt lige her

Nyhedsbrev

Få alle de nyeste trends og følg med i udviklingen inden for eventbranchen.

Tilmeld dig allerede i dag her

Nyt Magasin

Vil du læse spændende historier fra eventbranchen, så glæd dig til at læse vores nye digitale magasin, Eventbranchen.

Det eneste, du skal gøre for at modtage magasinet, er at tilmelde dig vores nyhedsmail.

Det gør du lige her

Alt om Livelyd

Har du brug for mere viden om lydteknik på events og koncerter?

Så er Alt om Livelyd til dig!

Bestil bogen her

Succes med video

Vil du vide mere om at optage video med et digitalkamera?

Så finder du en masse gode tips & tricks i bogen 'Succes med video'.

Bestil bogen her